Laika câștigă Red Dot Award

San Casciano in Val di Pesa, Aprilie 2021 - Ecovip Motorhome a câștigat, în Germania, prestigiosul premiu „Red Dot” din categoria „Design de produs - Autorulote și rulote”.

Timp de mai mult de 60 de ani, Red Dot Award a fost atribuit celor mai bune produse ale anului. După cum se menționează în scrisoarea de câștigător „panoul internațional acordă acest premiu prestigios doar pentru produse cu design exceptional”. Competiția din acest an nu a fost deloc ușoară: au fost primite cereri din peste 60 de țări din întreaga lume. După cum a specificat CEO-ul Red Dot, câștigarea acestui titlu „cu un număr atât de mare de participanți spune totul despre calitatea excelentă a produsului dvs.”.

The Laika Ecovip Space Concept a câștigat panoul: un design de spații bazat pe ideea de a crea confort de locuit, cu scopul de a oferi călătorilor o autorulotă construită în jurul lor. Fiecare zonă a autovehiculelor Ecovip a fost proiectată pentru a asigura o experiență de călătorie unică, începând cu cabina șoferului, unde parbrizul panoramic lung de 2,17 m oferă o vedere completă, precum și lumină întregului vehicul. În plus, distanța redusă între volan și parbriz (-17 cm) asigură o vedere reală la 360 ° și o experiență de condus de neuitat.

În sufragerie, fereastra laterală mare în dreaptă oferă chiar și mai multă lumină naturală. Dineta spațioasă, cu scaune ergonomice personalizabile și o canapea laterală mare, poate găzdui până la 5 persoane. În plus, integrarea dintre cabina șoferului și zona de locuit este perfectă datorită liniei continue de unități de perete și acoperire cu un design uniform.

Zona de dormit a fost studiată în detaliu pentru a oferi optimizarea maximă a spațiului de depozitare, cu patul rabatabil care economisește spațiu și dulapul extensibil la îndemână. În plus, ușa multifuncțională a toaletei permite separarea zonei de dormit de restul vehiculului, oferind un nivel ridicat de intimitate.

Noile modele Ecovip Motorhomes, lansate în iunie anul trecut, reprezintă un total de 9 modele care oferă soluții multiple: paturi twin, insulă sau pat dublu transversal, în formă de L sau dinette față în față (la modelele DS). În ziuă de astăzi, aceste noi modele cu designul lor rafinat primesc un important premiu internațional care recompensează munca desfășurată de echipa Laika, dovedindu-se de a fi capabil să arate rezultate excelente chiar și într-un an dificil precum 2020.